مشکلات تغذیه ای در کودکان و نوزادان (پاورپوینت)
فرمت فایل دانلودی: .ppt
فرمت فایل اصلی: ppt
تعداد صفحات: 31 اسلاید
حجم فایل: 1505 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان
چکیده مطالب:
مشکلات تغذیهای در نوزادان و کودکان
Nutritional Problems in Infants and Children
کواشیورکور و ماراسموس
کمبود پروتئین با ذخیره کافی کالری
شواهد نشان داده که اتیولوژی چند عاملی مطرح است مانند عوامل فرهنگی، روانی و عفونی
به زبان غنا، لغت "کواشیورکور" به معنی "بروز بیماری در کودک بزرگتر" است.
سوء تغذیه ناشی از پروتئین و کالری: در جریان خشکسالی بهخصوص در فرهنگهایی که ابتدا افراد بالغ غذا را مصرف میکنند، دیده میشود.
ماراسموس معمولا سندرومی از محرومیت جسمی و عاطفی می باشد.
نوع سوم سوء تغذیه: کواشیور کور - ماراسموس، راشیتیسم یا ریکتز، ویتامین دی و ویتامین ث
درمان، پیشگیری، مراقبتها، تدابیر پرستاری
مرحله حاد یا مرحلهی اولیه: که مربوط به 2 تا 10 روز اول میشود که شامل مایعرسانی خوراکی، کنترل اسهال و انگلهای گوارشی، پیشگیری از هیپوگلیسمی و هیپوترمی و سپس کنترل غذایی است.
مرحله بهبودی یا نوتوانی: (6-2) هفته، که شامل افزایش مصرف غذا و وزن میباشد.
مرحله پیگیری: که به مراقبت پس از ترخیص فرد تمرکز دارد و به صورت سرپایی درمان میشود (افزودن وزن، فراهم کردن تحریکات تکاملی و ارزیابی کمبودها در ابعاد شناختی و حرکتی).
حساسیت غذایی، آلرژی غذایی، عدم تحمل، منابع غذایی هایپر آلرژیک، سندرم حساسیت دهانی، حساسیت به شیر گاو
فرمولای سویا جهت پیشگیری از بروز حساسیت غذایی توصیه نمیشود.
مواد مکمل غذا نباید پس از شش ماهگی شروع گردد.
فرمولای هیدرولیزه ممکن است برای شیرخواران در معرض خطر از نظر پیشگیری یا تعدیل حساسیت غذایی استفاده گردد.
کودکان را باید علیه MMR ,MMRV حتی در صورت حساسیت به تخم مرغ واکسینه کرد.
بیماران با واکنشهای شدید حساسیت به تخم مرغ، نباید واکسن آنفولانزا را بدون مشورت پزشک تزریق نمایند.
آلرژی با زمینهی ارثی، آتوپی اتلاق میشود.
اپی نفرین و اپی پن، عدم تحمل لاکتوز، تست تنفسی هیدروژن، تست PH و محتوی گلوکز مدفوع
اکثر کودکان، حساسیت غذایی نسبت به شیر و تخم مرغ را با گذشت زمان از دست میدهند.
50 درصد از شیرخوارانی که شیر گاو را تحمل نمیکنند، معمولا در سن 5 – 3 سالگی میتوانند آن را تحمل کنند.
تقریبا 60 درصد از شیرخوارانی که نسبت به شیر گاو حساسیت دارند، 25 درصد حساسیت خود را تا دهه دوم زندگی حفظ کرده و 35 درصد حساسیتهای غذایی دیگر پیدا میکنند.
آلرژنها مثل بادام زمینی، در مقایسه با آلرژنهای دیگر غذایی بهسادگی رفع نمیشود.
کرانیوتاپس، راشییتک رزاری، ناودان هاریسون، قفسه سینه کبوتری، کیفوز، لوردوز، اسکولیوز، اسکوربوت، اسید فولیک، اسکوربوتیک رزاری، پارالیز کاذب، برجسته شدن غضروف دندهها
منابع ویتامین c
برگشت غذا (Regurgitation): برگشت غذای هضمنشده از معده است و معمولا توام با آروغ زدن میباشد.
تف کردن (spitting up): ریزش فرمولای بلعنشده از دهان شیرخوار بلافاصله بعد از تغذیه
دل درد حملهای (قولنج)، نشخوارکردنی یا Rumination
نارسایی رشد Failure to Thrive (FTT)
منبع: پرستاری کودکان ویلی ونگ