دانلود رایگان فایل: بلوغ، تولدی دیگر
فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش
تعداد صفحات: 45
حجم فایل: 145 کیلوبایت
قیمت: رایگان
برخی معتقدند که دوره بلوغ، بحرانیترین مراحل زندگی به حساب میآید و دوران طوفان و تلاطم است. همهی وجود نوجوان، دستخوش جریانات سهمگین تحول و تغییر است. عدهای این بحران را وابسته به تغییرات جسمی، روحی و روانی نوجوان میدانند و عدهای اعتقاد دارند که عبور از مرحله بلوغ طبیعی است.
آنچه که موجب بحران میشود، عدم برقراری ارتباط صحیح و منطقی بزرگترها با نوجوان است.
در شمارهی قبل، به تعریف بلوغ و تغییرات جسمانی و فیزیولوژیکی در نوجوان به تأثیرات این تغییرات جسمانی در نوجوانان پرداختیم. در این شماره، به یکی از واکنشهای روحی و روانی بسیار شایع در نوجوان، یعنی پرخاشگری و عصبانیت و نقش خانواده میپردازیم.
خانواده، مهمترین و اصلیترین نهاد تربیتی و نخستین آموزشگاه فرد محسوب میشود. پرداختن به مسائل دوره بلوغ، بدون توجه به نقش حیاتی خانواده و تأثیر شکل تعاملات و ساختار خانواده، ناقص و ناتمام تلقی میشود. یک خانواده سالم، خانوادهای است که میان والدین و فرزندان، رابطهای انسانی و سالم برقرار باشد.
وجود تنش، دعوا، عصبانیت و پرخاشگری در بین اعضاء خانواده، نشانهای است از آسیب در برقراری روابط سالم. شاید شما نیز با موارد اینچنینی برخورد داشته باشید.
مراجع: پسرم تا به حال هیچ مسئله و مشکلی نداشته، ولی نمیدانم چرا یکمرتبه عوض شده است؟
روانشناس: منظورتان چیست؟
مراجع: همیشه مؤدب و آرام بود. ولی مدتی است که بسیار عصبانی است و بیشتر اوقات بیحوصله است. مرتباً بهانه میگیرد و با خواهر کوچکتر از خودش همیشه جر و بحث دارد.
روانشناس: وقتی حالت عصبانیت و پرخاشگری دارد، شما چه میکنید؟
مراجع: دیگر خسته شدهام، چاره دیگری ندارم، گاهی او را تنبیه میکنم و سرش فریاد میکشم و ...